Booking
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Ταξιδεύοντας στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη

Ταξιδεύοντας στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη

Ο Νίκος Καζαντζάκης είναι ένας από τους πιο γνωστούς και διάσημους Έλληνες συγγραφείς και το μουσείο του στην Κρήτη είναι ένας απαραίτητος προορισμός για τους λάτρεις της λογοτεχνίας και του έργου του.

Το Μουσείο "Νίκος Καζαντζάκης" βρίσκεται στην πόλη της Μυρτιάς, λίγο έξω από το Ηράκλειο, την πρωτεύουσα της Κρήτης. Το μουσείο είναι αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του συγγραφέα.

Το μουσείο στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό κρητικό πέτρινο κτίριο που κάποτε ήταν το σπίτι των γονέων του Καζαντζάκη. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν διάφορα προσωπικά αντικείμενα του συγγραφέα, όπως φωτογραφίες, χειρόγραφα και επιστολές, καθώς και μερικά από τα προσωπικά του αντικείμενα. Το μουσείο διαθέτει επίσης βιβλιοθήκη με συλλογή βιβλίων του Καζαντζάκη σε διάφορες γλώσσες, καθώς και ένα μικρό θέατρο όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν ταινίες και ντοκιμαντέρ για τη ζωή του συγγραφέα.

Το μουσείο είναι ανοιχτό για το κοινό όλο το χρόνο και προσφέρει ξεναγήσεις στα ελληνικά και στα αγγλικά. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να μάθετε περισσότερα για τον Καζαντζάκη και το έργο του και να αποκτήσετε μια βαθύτερη εκτίμηση για τη λογοτεχνία, τον πολιτισμό της Ελλάδας και την ιστορία της Κρήτης.