Booking
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Τα κρασιά της Κρήτης

Τα κρασιά της Κρήτης

Η Κρήτη δεν είναι γνωστή μόνο για τις πανέμορφες παραλίες της, την πλούσια ιστορία της και τη νόστιμη κουζίνα της, αλλά και για το κρασί της.

Το νησί έχει μακρά ιστορία στην οινοποιία, που χρονολογείται από την αρχαιότητα. Το μοναδικό έδαφος της Κρήτης, με το ζεστό μεσογειακό κλίμα και τα ποικίλα εδάφη, παράγει κρασιά που είναι ξεχωριστά και γεμάτα χαρακτήρα. Τα τελευταία χρόνια, τα κρασιά της Κρήτης έχουν κερδίσει αναγνώριση και καταξίωση τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Ένα από τα πιο δημοφιλή κρασιά από την Κρήτη είναι το Δαφνί, ένα λευκό κρασί που παρασκευάζεται από την αρχαία ομώνυμη ποικιλία σταφυλιών. Αυτό το κρασί χαρακτηρίζεται από τα λουλουδάτα και φρουτώδη αρώματά του και μια δροσιστική οξύτητα που το καθιστά ιδανικό συνδυασμό για πιάτα με θαλασσινά. Ένα άλλο λευκό κρασί από την Κρήτη που αξίζει να δοκιμάσετε είναι το Θραψαθήρι, ένα λευκό ξηρό κρασί με φρουτώδες και λουλουδάτο άρωμα και καλή οξύτητα. Πρόκειται για ένα ευέλικτο κρασί που ταιριάζει καλά με μια ποικιλία πιάτων.

Η Κρήτη φιλοξενεί επίσης μια σειρά από γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών που είναι λιγότερο γνωστές αλλά αξίζει να δοκιμάσετε. Μερικά παραδείγματα είναι το Δίκταμο, ένα λευκό κρασί με λουλουδάτο άρωμα και αναζωογονητική οξύτητα, ή το Μελισσάκι, ένα κόκκινο κρασί με φρουτώδες άρωμα.

Η αμπελουργία της Κρήτης έχει κάνει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια και σήμερα το νησί μπορεί να υπερηφανεύεται για έναν αριθμό οινοποιείων που παράγουν κρασιά υψηλής ποιότητας. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν αυτά τα οινοποιεία, να δοκιμάσουν τα κρασιά και να μάθουν για τη διαδικασία της οινοποίησης.