Booking
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Η μεγαλύτερη λίμνη στο νησί

Η μεγαλύτερη λίμνη στο νησί

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα αξιοθέατα του νησιού είναι η λίμνη Κουρνά, η μεγαλύτερη λίμνη της Κρήτης.

Βρίσκεται στην περιοχή των Χανίων,  μια λίμνη γλυκού νερού στην γραφική κοιλάδα που περιβάλλεται από λόφους. Η λίμνη είναι δημοφιλές σημείο τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους ντόπιους, καθώς προσφέρει μια ποικιλία δραστηριοτήτων για να απολαύσουν οι επισκέπτες. Μπορείτε να νοικιάσετε βάρκες για να εξερευνήσετε τη λίμνη και τα περίχωρά της. Η λίμνη φιλοξενεί επίσης μια μεγάλη ποικιλία ειδών πουλιών, καθιστώντας την ένα δημοφιλές σημείο για παρατήρηση πουλιών. 

Η λίμνη έχει επίσης ένα ενδιαφέρον ιστορικό υπόβαθρο. Σύμφωνα με τους θρύλους, στη λίμνη λέγεται ότι βρισκόταν ναός του θεού Απόλλωνα, ο οποίος λατρευόταν στην αρχαιότητα ως θεός της μουσικής, της ποίησης και της προφητείας. Επίσης θα συναντήσετε μια μικρή εκκλησία, τον Άγιο Γεώργιο, που βρίσκεται στην όχθη της λίμνης.

Η λίμνη περιβάλλεται από έναν αριθμό παραδοσιακών ταβερνών και καφενείων όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν νόστιμα τοπικά φαγητά και ποτά, προσφέροντας μια πραγματικά μοναδική γευστική εμπειρία.

Εκτός από τη φυσική και ιστορική της σημασία, η λίμνη Κουρνά αποτελεί επίσης σημαντική τοποθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος. Η λίμνη και η γύρω περιοχή προστατεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως περιοχή Natura 2000, λόγω του μοναδικού οικοσυστήματος και της παρουσίας πολλών απειλούμενων ειδών.

Επομένως, η λίμνη Κουρνά μας μαγεύει με την φυσική της ομορφιά, τις ευκαιρίες αναψυχής και την ιστορική της σημασία!