Booking
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Πασχαλινές παραδόσεις στην Κρήτη

Πασχαλινές παραδόσεις στην Κρήτη

Καθώς η άνοιξη ξεδιπλώνει τα πέταλά της, η Κρήτη γίνεται ένας καμβάς πολιτιστικού πλούτου, στολισμένος με τις ζωηρές αποχρώσεις των πασχαλινών παραδόσεων.

Γιορτάζοντας με θέρμη και βαθιά ριζωμένα έθιμα, το Πάσχα στην Κρήτη είναι μια εποχή που οι κοινότητες του νησιού ενώνονται για να τιμήσουν την ανάσταση του Χριστού. Το άρωμα των ανοιξιάτικων λουλουδιών αναμειγνύεται με το θυμίαμα των εκκλησιαστικών τελετών, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα πνευματικής κατάνυξης.

Η Εβδομάδα του Πάσχα, γνωστή ως "Μεγάλη Ευδομάδα", είναι ένα κρεσέντο πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως το Μεγάλο Σάββατο, οι ντόπιοι συμμετέχουν σε τελετουργίες, όπως η επίσημη περιφορά του Επιταφίου, όπου μεταφέρονται στους δρόμους λουλουδιασμένες μπιέρες. Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, η λειτουργία της Ανάστασης ξεσπά σε χαρούμενο εορτασμό καθώς πλησιάζουν τα μεσάνυχτα. Το σκοτάδι διαλύεται με το φως της Αγίας Φλόγας και οι ντόπιοι χαιρετούν ο ένας τον άλλον με το επιφώνημα "Χριστός Ανέστη", σηματοδοτώντας την κορύφωση μιας εβδομάδας γεμάτης θρησκευτική κατάνυξη και κοινοτικό πνεύμα.

Σε χωριά όπως τα Ανώγεια και οι Μουρνιές, το πασχαλινό τραπέζι μετατρέπεται σε γιορτή παραδοσιακών εδεσμάτων, με τους ντόπιους να μοιράζονται τη συμβολική σούπα "Μαγειρίτσα" και το ζουμερό ψωμί "Τσουρέκι". Το Πάσχα στην Κρήτη δεν είναι απλώς ένα θρησκευτικό γεγονός- είναι ένα πολιτιστικό μωσαϊκό υφασμένο με νήματα πνευματικότητας, κοινότητας και τα ζωντανά χρώματα της άνοιξης σε πλήρη άνθιση.