Booking
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Οι πιο όμορφες παραλίες του Ηρακλείου

Οι πιο όμορφες παραλίες του Ηρακλείου

Το Ηράκλειο, που βρίσκεται στη βόρεια ακτή του ελληνικού νησιού της Κρήτης, διαθέτει μερικές από τις πιο εκπληκτικές παραλίες της Μεσογείου.

Με κρυστάλλινα νερά, απαλή χρυσαφένια άμμο και γραφικά τοπία, αυτές οι παραλίες σίγουρα θα σας κόψουν την ανάσα. Εδώ είναι μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της πόλης του Ηρακλείου που δεν πρέπει να χάσετε στην επόμενη επίσκεψή σας:

Παραλία Αμμουδάρα: Αυτή η δημοφιλής παραλία εκτείνεται για πάνω από 5 χιλιόμετρα και προσφέρει μεγάλη ποικιλία από θαλάσσια σπορ και δραστηριότητες, καθιστώντας την ιδανική τόσο για οικογένειες όσο και για όσους αναζητούν συγκίνηση. Η απαλή χρυσαφένια άμμος και τα τιρκουάζ νερά το καθιστούν ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τον ήλιο.

Παραλία Λυγαριά: Σε απόσταση μόλις 21 χλμ. από το κέντρο της πόλης, το Lygaria Beach είναι ένας μικρός αλλά γραφικός κόλπος με καταγάλανα νερά και εκπληκτική θέα στα βουνά. Η παραλία περιβάλλεται από απόκρημνους βράχους και είναι ιδανική για κολύμπι και κολύμβηση με αναπνευστήρα.

Παραλία Αγίας Πελαγίας: Αυτή η αμμώδης παραλία βρίσκεται 24 χιλιόμετρα δυτικά του Ηρακλείου και είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού. Τα καθαρά γαλαζοπράσινα νερά είναι ιδανικά για κολύμπι και κολύμβηση με αναπνευστήρα, ενώ η γύρω περιοχή έχει πολλές ταβέρνες και καφέ όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα νόστιμο γεύμα ή ποτό.

Παραλία Μάταλα: Βρίσκεται στη νότια ακτή της Κρήτης, η παραλία των Ματάλων φημίζεται για το μοναδικό τοπίο με πανύψηλα βράχια και σπηλιές. Ήταν ένα αγαπημένο σημείο για τους χίπις τη δεκαετία του 1960 και έκτοτε έχει γίνει δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Το νερό είναι κρυστάλλινο και η απαλή άμμος το καθιστά ιδανικό σημείο για ηλιοθεραπεία.

Παραλία Κομμός: Η παραλία Κομμός είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο όμορφες παραλίες του Ηρακλείου, με 3 χιλιόμετρα χρυσαφένια αμμουδιά και κρυστάλλινα νερά. Η παραλία είναι επίσης προστατευόμενη περιοχή για τη φωλιά της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα Καρέτα, οπότε φροντίστε να τηρείτε τις πινακίδες και τους κανονισμούς που βοηθούν στην προστασία αυτού του απειλούμενου είδους.