Booking
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Φυσική ομορφιά του Οροπεδίου Λασιθίου

Φυσική ομορφιά του Οροπεδίου Λασιθίου

Το Οροπέδιο Λασιθίου είναι ένα εκπληκτικό φυσικό θαύμα που βρίσκεται στην ανατολική Κρήτη, Ελλάδα. Το οροπέδιο είναι ένας από τους πιο όμορφους και γαλήνιους προορισμούς του νησιού και πρέπει να επισκεφθεί κάθε φυσιολάτρης. Εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να επισκεφτείτε το Οροπέδιο Λασιθίου στο επόμενο ταξίδι σας στην Κρήτη:

Φυσική ομορφιά: Το οροπέδιο περιβάλλεται από μαγευτικά βουνά και διάσπαρτο από παραδοσιακούς ανεμόμυλους, δημιουργώντας ένα γραφικό τοπίο που κόβει την ανάσα. Η εύφορη γη του οροπεδίου φιλοξενεί επίσης μια ποικιλία από καλλιέργειες, όπως μήλα, αχλάδια και σταφύλια, που κάνουν ένα όμορφο θέαμα κατά την περίοδο της συγκομιδής.

Πολιτιστική σημασία: Το οροπέδιο Λασιθίου έχει μακρά και πλούσια ιστορία και φιλοξενεί πολλά παραδοσιακά κρητικά χωριά, συμπεριλαμβανομένου του χωριού Ψυχρό, το οποίο φημίζεται για το σπήλαιό του όπου, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, γεννήθηκε ο Δίας.

Υπαίθριες δραστηριότητες: Το οροπέδιο είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για τους λάτρεις της πεζοπορίας και της ποδηλασίας, με αρκετά καλά σηματοδοτημένα μονοπάτια που προσφέρουν εκπληκτική θέα στο γύρω τοπίο. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να κάνουν ιππασία ή να κάνουν έναν χαλαρό περίπατο στους οπωρώνες και τους αμπελώνες.

Τοπική κουζίνα: Το Οροπέδιο Λασιθίου είναι γνωστό για τη νόστιμη τοπική κουζίνα του, η οποία περιλαμβάνει φρέσκα, βιολογικά προϊόντα και παραδοσιακά κρητικά πιάτα. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα γεύμα σε μια από τις πολλές ταβέρνες στο οροπέδιο, όπου μπορούν να γευτούν αυθεντικά κρητικά πιάτα όπως ντάκος, γαμοπίλαφο και καλιτσούνια.

Ειρήνη και ηρεμία: Το οροπέδιο είναι ένας γαλήνιος και ήσυχος προορισμός, μακριά από τη φασαρία της πόλης. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσετε και να χαλαρώσετε, περιτριγυρισμένο από την ομορφιά και τη γαλήνη της φύσης.

Εν κατακλείδι, το Οροπέδιο Λασιθίου είναι ένας μοναδικός προορισμός που πρέπει να επισκεφτεί όποιος επισκέπτεται την Κρήτη. Είναι ένα πανέμορφο φυσικό θαύμα που προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πλούσιο πολιτισμό και την ιστορία του νησιού ενώ περιβάλλεται από την εκπληκτική ομορφιά του τοπίου του.