Booking
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Μυστικά και Ιστορίες των Ορεινών Περιοχών της Κρήτης

Μυστικά και Ιστορίες των Ορεινών Περιοχών της Κρήτης

Φωλιασμένα μέσα στην άγρια αγκαλιά των ορεινών όγκων της Κρήτης, τα ορεινά χωριά του νησιού είναι αποθήκες μαγευτικών ιστοριών και διαχρονικών μυστηρίων.

Καθώς ανεβαίνετε σε αυτά τα μυστικιστικά βασίλεια, θα διαπιστώσετε ότι οι παραδόσεις αυτών των ορεινών χωριών δεν είναι απλά έθιμα, αλλά ζωντανές αφηγήσεις χαραγμένες στον ίδιο τον ιστό της καθημερινής ζωής. Παραδιδόμενες από γενιά σε γενιά, οι ιστορίες και η λαογραφία των ορεινών περιοχών υφαίνουν ένα μωσαϊκό μυστικισμού, όπου κάθε λιθόστρωτο μονοπάτι και κάθε φθαρμένη πέτρα μεταφέρουν ψίθυρους του παρελθόντος.

Αυτά τα χωριά, με τα σπίτια τους με τις στέγες από τερακότα που προσκολλώνται στις πλαγιές, κρύβουν μυστικά που ξεδιπλώνονται σε κάθε δαιδαλώδες δρομάκι. Μιλήστε με τους ντόπιους και θα γίνετε μέρος της ζωντανής λαογραφίας, όπου η φιλοξενία είναι εμποτισμένη με την παράδοση και κάθε γιορτή είναι μια γιορτή των κοινοτικών δεσμών. Τα ορεινά χωριά της Κρήτης σας προσκαλούν να ξεθάψετε τα μυστήριά τους, από τους αρχαίους θρύλους που αντηχούν στους ορεινούς ανέμους μέχρι τις τελετουργίες που διανθίζουν την αλλαγή των εποχών. Μπείτε σε αυτόν τον κόσμο του μυστικισμού, όπου η ομορφιά του τοπίου συνδυάζεται μόνο με τον πλούτο των ιστοριών που αντηχούν στις ορεινές κοιλάδες.