Booking
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Πώς να σχεδιάσετε μια τέλεια χειμερινή απόδραση στην Κρήτη

Πώς να σχεδιάσετε μια τέλεια χειμερινή απόδραση στην Κρήτη

Αν ψάχνετε για μια τέλεια χειμερινή απόδραση που προσφέρει ήπιο καιρό, εκπληκτικά τοπία, νόστιμο φαγητό και πολλές δραστηριότητες για όλα τα γούστα, τότε η Κρήτη είναι ο ιδανικός προορισμός.

Ακολουθούν μερικά από τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να σχεδιάσετε την τέλεια χειμερινή σας απόδραση στην Κρήτη:

  • Σχεδιάστε το δρομολόγιό σας. Η Κρήτη έχει κάτι για όλους, είτε σας ενδιαφέρει η ιστορία, ο πολιτισμός, η φύση ή η περιπέτεια. Μπορείτε να επισκεφθείτε τους αρχαιολογικούς χώρους, όπως το παλάτι της Κνωσού, τον δίσκο της Φαιστού και το νησί Σπιναλόγκα, όπου μπορείτε να θαυμάσετε την αρχαία αρχιτεκτονική, την τέχνη και τη μυθολογία. Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε τη φύση και την άγρια φύση του νησιού, όπως το φαράγγι της Σαμαριάς, το οροπέδιο Λασιθίου και το φοινικόδασος του Βάι, όπου μπορείτε να κάνετε πεζοπορία, ποδηλασία ή ιππασία. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε τον ήλιο και τις παραλίες, οι οποίες είναι λιγότερο πολυσύχναστες και πιο ήσυχες κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
  • Απολαύστε την κρητική κουζίνα. Η Κρήτη φημίζεται για την ποιότητά της, την ποικιλία της και τα οφέλη της για την υγεία. Βασίζεται στη μεσογειακή διατροφή, η οποία δίνει έμφαση στην κατανάλωση ελαιολάδου, λαχανικών, φρούτων, δημητριακών, οσπρίων, ξηρών καρπών, βοτάνων, τυριού, γιαουρτιού και μελιού, καθώς και σε μέτριες ποσότητες ψαριού, κρέατος και κρασιού. Μπορείτε να απολαύσετε την κρητική κουζίνα σε μία από τις πολλές ταβέρνες, εστιατόρια ή καφετέριες, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ, όπως ντάκο, καλιτσούνια, σαλιγκάρια, αρνάκι και τυρόπιτες. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε ένα μάθημα μαγειρικής ή μια ξενάγηση γευσιγνωσίας και να μάθετε πώς να προετοιμάζετε ή να εκτιμάτε τις κρητικές λιχουδιές.