Booking
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Ιστορικοί θησαυροί του Ηρακλείου: Ένα ταξίδι στο χρόνο

Ιστορικοί θησαυροί του Ηρακλείου: Ένα ταξίδι στο χρόνο

Το Ηράκλειο, η πρωτεύουσα της Κρήτης, είναι μια πόλη γεμάτη ιστορικό πλούτο που προσφέρει ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο.

Τα μουσεία, τα φρούρια και οι αρχαίοι χώροι της πόλης αποτελούν ζωντανές μαρτυρίες για το ιστορικό παρελθόν του νησιού.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: Βυθιστείτε στην πλούσια ιστορία του νησιού σε ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μουσεία της Ελλάδας. Εδώ, θα βρείτε μια εκτεταμένη συλλογή μινωικών αντικειμένων, όπως ο αινιγματικός Δίσκος της Φαιστού και τα γοητευτικά ειδώλια της Θεάς των Φιδιών.

Φρούριο Κούλες: Χτισμένο στην είσοδο του λιμανιού του Ηρακλείου, το Φρούριο Κούλες είναι ένα θαύμα της ενετικής εποχής. Αυτό το καλοδιατηρημένο φρούριο προσφέρει μια ματιά στο παρελθόν της πόλης, καθώς φρουρούσε από τις ναυτικές επιδρομές, με πανοραμική θέα της πόλης και της θάλασσας.

Παλάτι της Κνωσού: Σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από το Ηράκλειο, το αρχαίο παλάτι της Κνωσού σας μεταφέρει πίσω στον Μινωικό πολιτισμό. Ο μερικώς ανακατασκευασμένος χώρος σας επιτρέπει να περιπλανηθείτε στα δαιδαλώδη ερείπια και να φανταστείτε το μεγαλείο αυτού του κάποτε μεγαλοπρεπούς ανακτόρου.

Ενετικά τείχη: Τα Ενετικά Τείχη, που περικλείουν την παλιά πόλη του Ηρακλείου, αποτελούν ένα εντυπωσιακό απομεινάρι του βενετσιάνικου παρελθόντος της πόλης. Περπατήστε κατά μήκος των οχυρώσεων, εξερευνήστε τους διάφορους προμαχώνες και ανακαλύψτε πώς αυτό το προστατευτικό τείχος διαμόρφωσε την ιστορία της πόλης.

Ιστορικές εκκλησίες: Το Ηράκλειο διαθέτει πληθώρα ιστορικών εκκλησιών, η καθεμία με τη δική της μοναδική ιστορία. Η εκκλησία του Αγίου Μηνά, που είναι αφιερωμένη στον πολιούχο της πόλης, και η εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, που φιλοξενεί μια αξιόλογη συλλογή εικόνων, είναι μερικά μόνο παραδείγματα.

Το Ηράκλειο είναι κάτι περισσότερο από μια απλή πύλη προς τις όμορφες παραλίες της Κρήτης- είναι μια πόλη όπου η ιστορία είναι ζωντανή και αναπνέει. Αυτοί οι ιστορικοί θησαυροί, μαζί με πολλούς άλλους, σας προσκαλούν να γυρίσετε πίσω στο χρόνο και να αγκαλιάσετε το πλούσιο μωσαϊκό της πρωτεύουσας της Κρήτης.