Booking
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Κρυμμένοι θησαυροί της Κρήτης: Ανακαλύπτοντας τα κρυμμένα μυστικά του νησιού

Κρυμμένοι θησαυροί της Κρήτης: Ανακαλύπτοντας τα κρυμμένα μυστικά του νησιού

Πέρα από τις διάσημες παραλίες και τα αρχαία ερείπια της, η Κρήτη είναι ένας θησαυρός από κρυμμένα διαμάντια, που περιμένουν να εξερευνηθούν από τον ατρόμητο ταξιδιώτη.

Αυτά τα λιγότερο γνωστά, αλλά εξίσου γοητευτικά, σημεία του νησιού προσφέρουν μια μοναδική προοπτική της φυσικής ομορφιάς και του πολιτισμού της Κρήτης.

Απομονωμένες παραλίες: Τολμήστε να βγείτε από την πεπατημένη για να ανακαλύψετε κρυμμένους όρμους και παρθένες παραλίες που ξεφεύγουν από τα πλήθη. Από το ανέγγιχτο μεγαλείο της παραλίας Γλυκά Νερά μέχρι την ηρεμία της παραλίας Λίγκρες, αυτές οι απομονωμένες ακτές προσφέρουν ένα κομμάτι του παραδείσου μακριά από την τουριστική βιασύνη.

Μαγευτικά ορεινά χωριά: Το ορεινό εσωτερικό της Κρήτης είναι διάσπαρτο με γραφικά χωριά που μοιάζουν παγωμένα στο χρόνο. Εξερευνήστε μέρη όπως οι Αρχάνες, τα Ανώγεια και ο Ζαρός, όπου τα ελικοειδή πλακόστρωτα δρομάκια, οι φιλόξενες ταβέρνες και οι θερμόκαρδοι ντόπιοι δημιουργούν μια αξέχαστη εμπειρία.

Μυστηριώδη σπήλαια: Η Κρήτη φιλοξενεί πολυάριθμα μαγευτικά σπήλαια, το καθένα με τη δική του μοναδική γοητεία. Ανακαλύψτε τα αρχαία θαύματα του σπηλαίου Ιδαίον, γενέτειρα του Δία.

Ξεχασμένα ερείπια: Ενώ η Κνωσός συγκεντρώνει μεγάλη προσοχή, η Κρήτη είναι διάσπαρτη με λιγότερο επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους. Εξερευνήστε τα ερείπια της Γόρτυνας, που κάποτε ήταν η ρωμαϊκή πρωτεύουσα της Κρήτης, ή το ιερό σπήλαιο του Ψυχρού, γνωστό ως Σπήλαιο του Δικταίου, το οποίο κρύβει τα μυστικά των μινωικών τελετουργιών.

Παραδοσιακές γιορτές: Όπως το Φεστιβάλ του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο ή το Φεστιβάλ Τσικουδιάς, όπου οι Κρητικοί συγκεντρώνονται για να μοιραστούν μουσική, χορό και τοπικές λιχουδιές.

Αυτά τα κρυμμένα διαμάντια της Κρήτης αποκαλύπτουν μια πλευρά του νησιού που είναι αυθεντική, γαλήνια και ξεχειλίζει από τη γοητεία που μόνο ένα καλά κρυμμένο μυστικό μπορεί να έχει. Εξερευνήστε αυτούς τους λιγότερο γνωστούς θησαυρούς για μια αξέχαστη κρητική περιπέτεια.