Booking
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Εξερευνώντας τη Σπιναλόγκα: Ένα νησί με μοναδική ιστορία

Εξερευνώντας τη Σπιναλόγκα: Ένα νησί με μοναδική ιστορία

Η Σπιναλόγκα είναι ένα μικρό νησί που βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή του ελληνικού νησιού της Κρήτης. Αρχικά ήταν ενετικό φρούριο ενώ στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ως αποικία λεπρών από το 1903 έως το 1957.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έγινε μια αυτάρκης κοινότητα με τις δικές της υποδομές, συμπεριλαμβανομένων ενός νοσοκομείου και ενός σχολείου.

Σήμερα, η Σπιναλόγκα είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, με επισκέπτες που έρχονται να εξερευνήσουν τα ερείπια της παλιάς αποικίας λεπρών και να μάθουν για την ιστορία του νησιού. Το νησί είναι προσβάσιμο με πλοίο από το κοντινό χωριό Πλάκα και υπάρχουν διαθέσιμες ξεναγήσεις για να βοηθήσουν τους επισκέπτες να περιηγηθούν στο νησί και να κατανοήσουν την ιστορία του.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα για τη Σπιναλόγκα είναι η αρχιτεκτονική της, η οποία είναι ένα μείγμα από βενετσιάνικο και οθωμανικό στυλ. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τα παλιά κτίρια και τους δρόμους της αποικίας λεπρών και να δουν πώς ζούσαν, εργάζονταν και κοινωνικοποιήθηκαν οι κάτοικοι.