Booking
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Ανακαλύψτε την πλούσια γεύση και τα οφέλη για την υγεία του Κρητικού ελαιόλαδου

Ανακαλύψτε την πλούσια γεύση και τα οφέλη για την υγεία του Κρητικού ελαιόλαδου

Το κρητικό ελαιόλαδο, γνωστό και ως «υγρός χρυσός» της Ελλάδας, είναι ένα εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο που παράγεται στο νησί της Κρήτης εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Το ζεστό και ξηρό κλίμα του νησιού, μαζί με το πλούσιο και γόνιμο έδαφος, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια της ελιάς. Οι ελιές συλλέγονται προσεκτικά και συμπιέζονται ψυχρά για να εξαχθεί το λάδι, με αποτέλεσμα μια πλούσια και φρουτώδη γεύση με ελαφρώς πιπεράτη επίγευση. Το κρητικό ελαιόλαδο δεν είναι μόνο νόστιμο αλλά και εξαιρετικά θρεπτικό, καθώς είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά, αντιοξειδωτικά και άλλες ευεργετικές ενώσεις που προάγουν την υγεία της καρδιάς και τη γενική ευεξία. Μάλιστα, η μεσογειακή διατροφή, η οποία περιλαμβάνει σημαντική ποσότητα ελαιολάδου, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο για διάφορες χρόνιες παθήσεις και αυξάνει τη μακροζωία.

Το κρητικό ελαιόλαδο είναι βασικό συστατικό σε πολλά ελληνικά πιάτα, από σαλάτες και ντιπ μέχρι κυρίως πιάτα και επιδόρπια. Χρησιμοποιείται επίσης ευρέως στη διεθνή κουζίνα, χάρη στην ευελιξία και το μοναδικό γευστικό του προφίλ. Είτε περιχυθεί πάνω από ψητά λαχανικά, είτε χρησιμοποιείται ως μαρινάδα για κρέας, είτε απλά με μια φέτα ψωμί, το κρητικό ελαιόλαδο προσθέτει μια έκρηξη γεύσης και οφέλη για την υγεία σε κάθε γεύμα.

Επιπλέον, η αγορά κρητικού ελαιολάδου στηρίζει τους ντόπιους αγρότες και προωθεί τις βιώσιμες γεωργικές πρακτικές, καθώς πολλοί παραγωγοί μικρής κλίμακας εξακολουθούν να χρησιμοποιούν παραδοσιακές μεθόδους για την καλλιέργεια και τη συγκομιδή των ελιών τους. Συνολικά, το κρητικό ελαιόλαδο είναι ένα πραγματικό στολίδι της Μεσογείου που πρέπει να γιορτάζεται και να απολαμβάνουν οι λάτρεις του φαγητού σε όλο τον κόσμο.