Booking
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Γαστρονομικές απολαύσεις του Πάσχα: Παραδοσιακές γιορτές και γαστρονομικές εκδηλώσεις

Γαστρονομικές απολαύσεις του Πάσχα: Παραδοσιακές γιορτές και γαστρονομικές εκδηλώσεις

Το Πάσχα στην Κρήτη δεν είναι απλώς μια θρησκευτική γιορτή- είναι ένα γαστρονομικό ταξίδι που εκτυλίσσεται γύρω από κοινά τραπέζια φορτωμένα με παραδοσιακές λιχουδιές.

 Καθώς η άνοιξη δίνει ζωή στο νησί, οι Κρητικοί συγκεντρώνονται με την οικογένεια και τους φίλους τους για να συμμετάσχουν σε μια γαστρονομική συμφωνία που απονείμει φόρο τιμής στις αιώνιες παραδόσεις και στη γενναιοδωρία της εποχής.

Το επίκεντρο της πασχαλινής γιορτής είναι συχνά η σούπα "Μαγειρίτσα", ένα πλούσιο και γευστικό παρασκεύασμα από εντόσθια αρνιού, βότανα και χόρτα, που συμβολίζει το τέλος της Σαρακοστής. Το ψητό αρνί βρίσκεται στο επίκεντρο ως κύριο πιάτο, μαγειρεμένο στην εντέλεια και καρυκευμένο με αρωματικά βότανα από το νησί. Το "Τσουρέκι", ένα γλυκό, πλεκτό ψωμί που κοσμείται με χρωματιστές τρούφες, κοσμεί το τραπέζι ως σύμβολο της ευημερίας και της γλυκύτητας της ζωής.

Το Πάσχα στην Κρήτη είναι μια γιορτή που απασχολεί όλες τις αισθήσεις, με το άρωμα του ψητού αρνιού να γεμίζει τον αέρα και τους χαρούμενους ήχους από γέλια και παραδοσιακή μουσική να αντηχούν. Είναι μια εποχή που η γαστρονομία γίνεται πολιτιστική έκφραση, προσκαλώντας όλους να γευτούν τις μοναδικές γεύσεις και τη ζεστή φιλοξενία που χαρακτηρίζουν τα κρητικά πασχαλινά γλέντια.