Booking
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Κρητική κουζίνα: Πέρα από το ελαιόλαδο

Κρητική κουζίνα: Πέρα από το ελαιόλαδο

Η κρητική κουζίνα είναι μια συμφωνία γεύσεων και ένας εορτασμός της γενναιοδωρίας της Μεσογείου που ξεπερνά κατά πολύ το παγκοσμίως γνωστό κρητικό ελαιόλαδο.

Στο επίκεντρο αυτού του γαστρονομικού ταξιδιού βρίσκεται η απλότητα. Οι Κρητικοί σεφ κατανοούν τη μαγεία των φρέσκων, εποχιακών υλικών και της μινιμαλιστικής προετοιμασίας, επιτρέποντας στις φυσικές γεύσεις να πρωταγωνιστήσουν. Αλλά ενώ το ελαιόλαδο είναι ένα συστατικό που πρωταγωνιστεί, είναι μόνο μια νότα στην πλούσια ορχήστρα της κρητικής μαγειρικής. Αρωματικά βότανα, ζουμερά φρούτα και απολαυστικά τυριά χορεύουν στον ουρανίσκο, δημιουργώντας ένα γαστρονομικό αριστούργημα που είναι τόσο διαφορετικό όσο και η ιστορία του νησιού.

Αυτή η κουζίνα είναι ένα υφαντό που υφαίνεται από αιώνες επιρροής. Από τους Μινωίτες μέχρι τους Ενετούς και τους Οθωμανούς, κάθε πολιτισμός άφησε το σημάδι του, εμπλουτίζοντας τα κρητικά πιάτα με μοναδικές γεύσεις και τεχνικές. Και στο πνεύμα του κοινού φαγητού, οι Κρητικοί συγκεντρώνονται με φίλους και οικογένεια για να απολαύσουν αυτό το πλούσιο μωσαϊκό γεύσεων. Από την αγαπημένη παράδοση των μεζέδων μέχρι τα γλέντια με ντόπιο κρασί και ρακή, η κρητική κουζίνα είναι μια πρόσκληση για να αφεθείτε στην ιστορία, τον πολιτισμό και την αστείρευτη χαρά του να μοιράζεστε καλό φαγητό και καλή παρέα.