Booking
Δωρεάν μεταφορά από το αεροδρόμιο (για διαμονές άνω των 7 διανυκτερεύσεων) (Ισχύει μόνο για κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας μας) bus
Ανοιξιάτικο προσκύνημα: Εκκλησίες και Μοναστήρια στην Κρήτη

Ανοιξιάτικο προσκύνημα: Εκκλησίες και Μοναστήρια στην Κρήτη

Καθώς η άνοιξη ξεδιπλώνει την τρυφερή αγκαλιά της σε όλη την Κρήτη, προσκαλεί τους προσκυνητές και τους αναζητητές πνευματικής παρηγοριάς να ξεκινήσουν ένα ταξίδι στα σεβαστά μοναστήρια και τις αρχαίες εκκλησίες του νησιού.

Φωλιασμένοι μέσα στα ανθισμένα τοπία, αυτοί οι ιεροί τόποι γίνονται καταφύγια ηρεμίας και περισυλλογής κατά την εποχή της ανανέωσης.

Ένα τέτοιο προσκύνημα μπορεί να σας οδηγήσει στη Μονή Αρκαδίου, όπου ο ευωδιαστός αέρας της άνοιξης αναμειγνύεται με τον απόηχο της ιστορίας. Περιτριγυρισμένο από ελαιώνες και πανοραμική θέα, το Αρκάδι προσφέρει όχι μόνο ένα πνευματικό καταφύγιο αλλά και μια ματιά στο πλούσιο παρελθόν του νησιού. Η Μονή Πρέβελη, σκαρφαλωμένη στα βράχια με θέα το Λιβυκό Πέλαγος, προσφέρει ένα μαγευτικό σκηνικό για περισυλλογή και ευλάβεια. Η αυλή του με τους φοίνικες γίνεται μια γαλήνια όαση, προσφέροντας ανάπαυλα σε όσους αναζητούν μια βαθύτερη σύνδεση με το θείο.

Τα ανοιξιάτικα προσκυνήματα στην Κρήτη επεκτείνονται πέρα από τα μοναστικά καταφύγια και σε αρχαίες εκκλησίες όπως η Παναγία Κερά στην Κριτσά, που κοσμείται με τοιχογραφίες που αφηγούνται ιστορίες πίστης και αντοχής. Η απαλή ζεστασιά και το ανθισμένο περιβάλλον ενισχύουν την αίσθηση της πνευματικής αφύπνισης κατά τη διάρκεια αυτών των επισκέψεων, καθιστώντας την άνοιξη μια κατάλληλη εποχή για όσους αναζητούν παρηγοριά και σύνδεση στους ιερούς χώρους της Κρήτης.